Pist copy

Backar som passar alla

I Källviksbacken hittar du fin utförsåkning oavsett om du är nybörjare eller erfaren, om du gillar parkåkning eller bara vill lägga sköna carvsvängar.

Backar

Källviksbacken omfattar idag backarna Branten, Familjebacken och Falu Snowpark.

 

Branten ligger närmast ankarliften och är en 400 meter lång backe som börjar i ett brant parti följt av ett lite flackare mer omväxlande parti för att avslutas med en brant ner mot målet. Backen används för lite mer avancerad friåkning samt träning och tävling för klubbens äldre åkare.

 

Familjebacken är en stor bred backe som ligger mellan ankar-och knappliften. Backen är varierad och startar med ett lite brantare parti för att sedan avslutas med ett långt parti med lite mindre lutning ner mot målet. Backen används för friåkning samt för träning och tävling för klubbens yngre åkare. För nybörjare finns flera avstigningar från knappliften, som gör att familjebacken är en bra backe att börja sin skidåkning i.

 

Falu Snowpark är namnet på det populära snowparkområdet med hopp, rails och boxar som passar alla nivåer av åkare.

Liftar

Källviksbacken har 2 fullånga liftar; Ankarliften och Knappliften som båda tar åkarna till toppen av backarna.

 

Ankarliften är Källviksbackens ursprungliga lift som byggdes 1972 och renoverades 2009. Den går upp efter underbacken på gamla hoppbacken och det sägs att det är en av Sveriges brantare ankarliftar. Från Ankarliften så kan man ta sig ner via både Branten, Familjebacken och Falu Snowpark.

 

Knappliften är byggd senare och går upp mellan Familjebacken och Falu Snowpark. Knappliften går upp långt och från toppen så finns transporter mot både Branten, Familjebacken och Falu Snowpark.