Så funkar de nya liftkorten

Till den här säsongen inför vi nytt liftkortsystem i Källviksbacken. Vi släpper det gamla systemet med papperslapp på armen och går över till ett system med kortläsare och grindar. Det är samma system som används på andra kommunala anläggningar i Falun, t ex Lugnets simhall. Systemet är nytt både för oss som jobbar och för er som använder det, vi ber er ha överseende med viss intrimning!

Kallviken_liftkort-1Håll liftkortet mot avläsaren för att passera grinden. När det lyser grönt är det bara att öppna grinden.

 

Kallviken_liftkort-2

Till alla liftkort behövs ett plastkort som laddas med aktuellt liftkort. Kortet kostar 50 kr och köps i kassan i Källviken. Du som bor i Falun och är 16 år eller äldre kan använda ditt Gröna Kort som liftkort. Du hämtar ut det gratis på biblioteket eller receptionen på Lugnet – kom ihåg att ta med giltig legitimation.

Plastkortet

Både säsongs- och dagskort kräver att du har ett plastkort som laddas. Plastkortet kostar 50 kr och kan köpas i kassan i Källviksbacken. När du väl köpt ett plastkort kan du ladda det hur många gånger som helst.

Om du är 16 år eller äldre och bor i Falun kan du använda ditt Gröna Kort som du hämtar ut gratis på biblioteket eller på Lugnet, se mer info nedan.

Scanna kortet vid liften

För att passera spärrgrinden i liftkön håller du upp kortet mot avläsaren. När det lyser grönt kan du passera grinden. Om du har en tunn ficka på jackärmen går det att låta kortet ligga kvar, i annat fall behöver kortet läggas mot avläsaren för hand. (Vi undersöker för närvarande om det finns möjlighet att göra hål i korten så att de kan fästas i en jojo.)

Knatte 0-7 år

Barn under åtta år med hjälm åker gratis i vuxens sällskap och behöver inget plastkort utan passerar grinden i knatte-entrén.

Borttappat kort

Om du tappar bort ditt säsongskort kan vi spärra kortet i kassan och skriva ut ett nytt kort. Du får då betala 40 kr för ett nytt plastkort. Borttappade dagskort ersätts ej.

Skaffa det ”nya” Gröna Kortet

Du som är 16 år eller äldre och bor i Falun kan använda det nya Gröna Kortet som liftkort. Du kan hämta ut det gratis på Falu Kommuns bibliotek eller i Lugnets reception. Kom ihåg att ta med giltig legitimation! Det nya Gröna Kortet har till skillnad från det gamla kortet inbyggt RFID (trådlös biljettavläsning). Det nya Gröna Kortet har Falu Kommuns logotype med ”hästen” på.